Amfion pro musica classica

ERKKI LASONPALO MIKKELIN KAUPUNGINORKESTERIN PÄÄKAPELLIMESTARIKSI

Erkki_Lasonpalo. Kuva © Pihla Liukkonen

Erkki_Lasonpalo. Kuva © Pihla Liukkonen

Mikkelin kaupunginorkesterin uudeksi pääkapellimestariksi on valittu Erkki Lasonpalo. Lasonpalo on toiminut orkesterin taiteellisena partnerina syksystä 2017 alkaen yhdessä Daniel Raiskinin kanssa ja pääkapellimestarina hän aloittaa vuoden 2020 alussa. Sopimus orkesterin kanssa on kaksivuotinen.

Pääkapellimestarina Lasonpalon kädenjälki näkyy entistä vahvemmin orkesterin ohjelmistossa. Häntä nähdään orkesterin edessä kuudesti vuoden aikana, joka vastaa nykyisten taiteellisten partnerien yhteenlaskettua konserttimäärää. Johtamiensa konserttien lisäksi pääkapellimestari on mukana orkesterin ohjelmasuunnittelussa, sekä vierailevien solistien ja kapellimestareiden kiinnittämisessä.

Intendentti Jaakko Antilan mukaan pääkapellimestarin kiinnittäminen orkesteriin antaa paremman mahdollisuuden linjakkaaseen ohjelmasuunnitteluun ja selkeyttää Erkin työnkuvaa orkesterin kanssa. ”Erkki on taitava ja pidetty kapellimestari ja olemme innoissamme päästessämme työskentelemään hänen kanssaan entistä tiiviimmin”.

Erkki Lasonpalo johtaa Mikkelissä kaksi konserttia syyskaudella 2019 ja Daniel Raiskinin viimeinen konsertti taiteellisena partnerina kuullaan marraskuun lopulla. Lasonpalo vierailee Mikkelissä jo Musiikkijuhlilla Sinfoniaorkesteri Vivon taiteellisen johtajan ominaisuudessa. Lasonpalo toimii lisäksi Kemin kaupunginorkesterin pääkapellimestarina, Heinäveden Musiikkipäivien taiteellisena johtajana sekä Helsingin koomisen oopperan pääkapellimestarina. Lasonpalo aloittaa myös Lappeenrannan kaupunginorkesterin taiteellisena johtajana vuonna 2020. Lappeenrannan ja Mikkelin kaupunginorkesterit muodostavat yhdessä säännöllisesti konsertoivan Saimaa Sinfoniettan.

Vastaa

Post Navigation