Amfion pro musica classica

Encanto Festival järjestää joukkorahoituskampanjan

Kuva © Dieter Hartwig

Kuva ©: Dieter Hartwig

Angel’s Share. Kuva ©: Dieter Hartwig

PARHAAT JUTUT EIVÄT OLE ILMAISIA – Encanto Festival kutsuu yksityiset ja yritykset mukaan joukkorahoituskampanjaan ensi vuoden pääspektaakkelinsa toteuttamiseksi

Encanto Music ry. järjestää taiteen joukkorahoituskampanjan 16.10.–6.12.2016. Kampanjan kohteena on yhdistyksen järjestämän Encanto Festivalin ensi kevään päänumero Angel’s Share – A Staged Concert, joka esitetään lauantaina 27.5.2017 klo 20.30 Kauniaisten Uudessa Paviljongissa. Joukkorahoituskampanja toteutetaan Mesenaatti.me-palvelun kautta. Kampanjan tavoitteena on saavuttaa joukkorahoituksella vähintään 2500 euroa, jotta maailmalla palkittujen ammattitaitelijoiden kokeileva taiteidenvälinen pääteos voidaan toteuttaa. Kampanjan varsinaisena tavoitteena on 10 000 euron potti.

Keväällä 2017 toista kertaa Kauniaisissa järjestettävä Encanto Festival puhaltaa uutta henkeä klassiseen musiikkiin epätavallisten konserttikokonaisuuksiensa avulla. Eri taidelajeja luovasti yhdistelemällä ja esim. valoa, tilaa tai muusikoiden asettelua uudella tavalla hyödyntämällä voidaan kuulijoille saada aikaiseksi täysin erilainen, ja totutuista – ehkä jäykistäkin – kaavoista vapaa elämys. Ja kaikki tämä voidaan toteuttaa myös laadukkaasti: Encantossa palkitut maailmanluokan soittajat, laulajat, tanssijat, konseptoijat ja muut taiteilijat ympäri Eurooppaa heittäytyvät festivaalin projekteihin tinkimättömällä ammattitaidolla.

— ”Paras ja vaikuttavin ohjelmisto ei useinkaan ole tuotettavissa Suomeen kovin halvalla”, toteaa yhdistyksen toiminnanjohtaja Laura Kajander. Festivaali etsiikin jatkuvasti uusia keinoja toimintansa rahoittamiseen ja on nyt käynnistänyt joukkorahoituskampanjan ensi kevään tapahtuman tukemiseksi. Kampanja toteutetaan Mesenaatti.me-palvelussa. Palvelun kautta kuka tahansa voi helposti rahoittaa mielenkiintoisia hankkeita valitsemalla sopivan vastikkeen ja sijoittamalla haluamansa summan. Encanto on suomalaisista festivaaleista ensimmäisiä joukkorahoituksen hyödyntäjiä. Yksityishenkilöt voivat osallistua rahoitukseen pienemmillä summilla, mutta rahoittajiksi kutsutaan myös yhteisöjä ja yrityksiä, jotka ovat kiinnostuneet korkealaatuisen kulttuurin tukemisesta tai haluavat esim. edistää työntekijöidensä hyvinvointia taide-elämysten avulla.

Kampanja kohdistuu kevään 2017 festivaalin pääteokseen Angel’s Shareen. Saksalaisten konseptinikkarien kehittämä spektaakkeli yhdistää mm. barokki- ja kansanmusiikkia, korkea- ja pubikulttuuria, tanssia ja lausuntaa ja huumoria ja tragediaa luovalla tavalla. Vaikka kyse on kokeilevasta konserttimuodosta, jää yleisön tehtäväksi vain rentoutuminen ja korkealuokkaisesta taiteesta nauttiminen. Tu(l)e ja hämmästy!

Lue lisää www.encanto.fi/festival ja www.mesenaatti.me/encantoangelsshare.

Vastaa

Post Navigation