Amfion pro musica classica

Einojuhani Rautavaara -sävellyskilpailun voitti Patiparn Jaikampan

Thaimaalainen Patiparn Jaikampan on voittanut kansainvälisen Einojuhani Rautavaara -sävellyskilpailun. Kilpailun palkinto sisältää 7000 euron rahapalkinnon sekä 4000 euron arvoisen sävellystilauksen. Kilpailun tuomaristossa toimivat Mauricio Sotelo, Cornelia Bend, Kaspars Putniņš ja Johan Tallgren. Lisäksi paikalla ollut konserttiyleisö äänesti yleisöpalkinnon voittajaksi Raphaël Languillat’n.

Einojuhani Rautavaara -sävellyskilpailun loppukonsertti järjestettiin 6. heinäkuuta 2016 Viitasaarella osana Musiikin aika -festivaalia. Konsertissa Helsingin kamarikuoroa johti Nils Schweckendiek. Osallistujina oli viisi nuorta säveltäjää, jotka oli valittu kilpailuun nimettömien sävellysnäytteiden perusteella. Kilpailijat ovat kotoisin Yhdysvalloista, Thaimaasta, Singaporesta, Ranskasta ja Suomesta. Osallistujat työstivät teoksiaan työpajoissa Helsingin kamarikuoron ja kahden sävellysopettajan kanssa ennen lopullisen kilpailuteoksen kirjoittamista.

Rautavaara-kilpailun järjestävät Helsingin kamarikuoro ja Musiikin aika -festivaali yhteistyössä ammattikamarikuorojen verkosto Tenso Network Europen kanssa. Tapahtuman on perustanut Nils Schweckendiek, joka toimii myös tapahtuman taiteellisena johtajana. Tukijoina tapahtumalle toimivat sveitsiläinen Art Mentor Foundation Lucerne sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Kilpailun finalistit
Eugene Birman (Yhdysvallat)
Patiparn Jaikampan (Thaimaa)
Raphaël Languillat (Ranska/Saksa)
Matilda Seppälä (Suomi)
Diana Soh (Singapore/Ranska)

Kilpailun tuomaristo
Mauricio Sotelo, säveltäjä ja kapellimestari (tuomariston puheenjohtaja)
Cornelia Bend, SWR Vokalensemble Stuttgartin toiminnanjohtaja
Kaspars Putniņš, kapellimestari
Johan Tallgren, säveltäjä, festivaalijohtaja

Tapahtuman suojelija
Einojuhani Rautavaara, säveltäjä

http://helsinkichamberchoir.fi/rautavaara/

Vastaa

Post Navigation