Amfion pro musica classica

Eerik XIV -oopperan kantaesitys huipentaa Turun kulttuuripääkaupunkivuoden

Turun kulttuuripääkaupunkivuoden kruunaava Eerik XIV tuo oopperan teollisuushalliin ja yhdistää Turussa toimivien kulttuurilaitosten voimavarat suurtuotannossa, joka luotaa Ruotsi-Suomen renessanssihallitsijan kohtaloa.

Kolminäytöksinen ooppera on Turun kaupungin tilausteos säveltäjä Mikko Heiniöltä ja libretisti Juha Siltaselta kulttuuripääkaupunkivuoden kunniaksi. Oopperan ohjaa Erik Söderblom ja musiikin johdosta vastaa Leif Segerstam. Orkesterina on Turun filharmoninen orkesteri, kuoro-osuuksista vastaavat mm. Turun konservatorion kamarikuoro ja Turun oopperakuoro.

Oopperassa on yksitoista solistista roolia. Solistikaarti julkistettiin 26.5. Päärooleissa Eerik XIV:nä ja Kaarina Maununtyttärenä esiintyvät ruotsalainen mezzosopraano Charlotte Hellekant ja Helena Juntunen. Muissa rooleissa kuullaan ruotsalaisia ja suomalaisia huippulaulajia: lavalla nähdään Jesper Taube, Lennart Forsén, Petri Bäckström, Juha Kotilainen, Laura Nykänen ja Riikka Sirén. Solistikaartin täydensi Svante Sturen näyttämöllisesti tärkeä rooli, jonka esittämiseen on kiinnitetty maailmankuulu baritoni Esa Ruuttunen.

Eerik XIV -oopperan ensi-ilta on 22.11.2011 ja esityksiä on yhteensä neljä. Ensi-ilta on samalla myös Logomon suuren salin vihkimistapahtuma. Massiivisen tehdashallin katsomo, joka suurimmillaan palvelee yli 3000 katsojaa, on oopperassa noin 1600 katsomopaikan suuruinen. Lippuja oopperaan myy Lippupiste. Oopperan tuottaa Turun musiikkijuhlat.

Lue lisää osoitteesta www.eerikxiv.fi

Vastaa

Post Navigation