Amfion pro musica classica

Taideyliopiston Sibelius-Akatemialle USA:sta miljoonan dollarin lahjoitus kirittämään suomalaisia vastalahjoituskampanjaan

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia ja Friends of the Sibelius Academy ovat solmineet esisopimuksen lahjoituksesta kalifornialaisen Marvin Suomen kanssa. Marvin Suomi yhdessä sukusäätiöineen on sitoutunut lahjoittamaan dollarin jokaista Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Suomessa keräämää euroa tai Friends of the Sibelius Academyn USA:ssa keräämää dollaria vastaan yhteen miljoonaan dollariin saakka.

Lahjoitus on kunnianosoitus sata vuotta täyttävälle Suomen valtiolle. Lahjoitusvarojen hallinnointia varten perustetaan Suomi Centennial Fund -nimeä kantava rahasto, josta jaettavilla varoilla tuetaan Sibelius-Akatemian koulutusta sekä edistetään yhteistyötä kumppanikoulujen kanssa USA:ssa.

”Taideyliopiston Sibelius-Akatemian nousu musiikkikorkeakoulujen kansainväliselle huipulle on ainutkertainen menestystarina 100-vuotiaassa Suomessa. Vastinrahakampanjalla haluan rohkaista yrityksiä, säätiöitä ja yksityishenkilöitä tukemaan suomalaisen musiikkikoulutuksen korkean tason säilymistä ja kehittymistä yhä kansainvälisemmässä toimintaympäristössä”, sanoo Marvin Suomi.

Suomi on kiinteistöalan yrittäjä, jonka sukujuuret ovat Suomessa. Marvin Suomelle on myönnetty Suomen Leijonan I lk ritarimerkki vuonna 2009 hänen pitkäaikaisesta työstään suomalaisen kulttuurin tukemiseksi Yhdysvalloissa.

”Lahjoitus on huomattava ja sen tuella voidaan toteuttaa muun muassa kansainvälisiä vierailevia professuureja sekä mestarikursseja, joiden kautta opiskelijamme pääsevät työskentelemään alansa johtavien taiteilijoiden kanssa”, kertoo Taideyliopiston Sibelius-Akatemian dekaani Kaarlo Hildén, joka toimii myös Friends of the Sibelius Academyn hallituksen puheenjohtajana. Friends of the Sibelius Academy on yhdysvaltalainen organisaatio, jonka tavoitteena on tukea Sibelius-Akatemiaa ja sen yhdysvaltalaisten kumppanikorkeakoulujen välistä yhteistyötä.

Vastaa

Post Navigation