Amfion pro musica classica

Taideyliopistolle 500 000 euron lahjoitus Svenska kulturfondenilta

Svenska kulturfonden lahjoittaa 500 000 euroa Taideyliopiston Taide on lahja -varainhankintakampanjaan.

– Taideyliopiston monimuotoinen taiteen tutkimus ja koulutus rakentavat Suomen kulttuurista tulevaisuutta kansainvälisessä ympäristössä. Svenska kulturfondenin lahjoitus on hieno tuki ja tunnustus tälle työlle, kiittää Taideyliopiston rehtori Jari Perkiömäki.

Vuonna 1908 perustetun Svenska kulturfondenin tehtävä on tukea suomenruotsalaista kulttuuria ja koulutusta, ruotsin kieltä sekä suomenruotsalaista toimintaa Suomessa. Taideyliopisto – johon kuuluu mm. Sibelius Akatemia – on kaksikielinen yliopisto, joka vastaa myös ruotsinkielisten taiteilijoiden kouluttamisesta Suomessa. Svenska kulturfondenin hallituksen puheenjohtaja Stefan Wallin kertoo säätiön arvostavan Taideyliopiston korkealuokkaista, luovaa työtä kahdella kielellä.

Taideyliopiston pääomakampanjassa kerätään lahjoituksia yrityksiltä, yhteisöiltä, säätiöiltä ja yksityishenkilöiltä 30.6.2017 saakka. Tähän mennessä lahjoituksia on kertynyt reilut 2,1 miljoonaa euroa. Taideyliopiston tavoitteena on kerätä 3 miljoonaa euroa. Valtio tukee yliopistojen varainhankintaa jokaista yksityistä lahjoitusta kohden jopa kaksinkertaisesti ja tarjoaa verovähennyksiä lahjoittajille.

Vastaa

Post Navigation