Amfion pro musica classica

Sibelius-Akatemian dekaaniksi valittiin Kaarlo Hildén

Hilden_vaaka

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian dekaaniksi valittiin musiikin maisteri Kaarlo Hildén. Hildén on toiminut Sibelius-Akatemian klassisen musiikin osaston dekaanina vuodesta 2010 alkaen ja hänellä on pitkä kokemus musiikin korkeakoulutuksen johtamisesta ja kehittämisestä.

– Sibelius-Akatemia on suomalainen menestystarina. Johtajana tehtävänäni on luoda edellytyksiä opiskelijoiden ja opettajien onnistumiselle työssään ja siten huolehtia menestystarinan jatkumisesta. Meillä on vielä paljon hyödyntämätöntä potentiaalia, jonka varassa rakentaa koko Taideyliopiston tulevaisuutta ja Sibelius-Akatemiaa osana sitä, Hildén toteaa.

Kaarlo Hildén on toiminut Hanasaaren ruotsalais-suomalaisen kulttuurikeskuksen ohjelmajohtajana vuosina 2007–2010. Aiemmin hän oli seitsemän vuotta koulutusjohtajana Helsingin ammattikorkeakoulu Stadian musiikin koulutusohjelmassa. Hildén on toiminut myös vapaan säestyksen lehtorina Helsingin konservatoriossa ja Stadiassa ja sekä pianonsoiton ja musiikinteorian opettajana Sibelius-Akatemiassa. Musiikin maisteriksi hän valmistui Sibelius-Akatemiasta vuonna 1997.

Hildén on työskennellyt myös korkeakoulutuksen arviointitehtävissä ja musiikin koulutuksen alan kansainvälisissä asiantuntijatehtävissä.

Dekaanin tehtävänä on johtaa Sibelius-Akatemian toimintaa osana Taideyliopistoa. Hänen vastuullaan on erityisesti akateemisen, taiteellisen ja pedagogisen toiminnan johtaminen Sibelius-Akatemiassa. Taideyliopiston kolmen akatemian – Kuvataideakatemian, Sibelius-Akatemian ja Teatterikorkeakoulun – dekaanit toimivat myös yliopiston johtoryhmän jäseninä.

– Kaarlo Hildénillä on erinomaiset edellytykset kehittää Sibelius-Akatemian monipuolista musiikkialan koulutusta. Dekaanina hän tuo vahvan johtamisosaamisensa ja kokemuksensa myös Taideyliopiston yhteiseen kehittämiseen, Taideyliopiston rehtori Jari Perkiömäki sanoo.

Perkiömäki toimi puheenjohtajana dekaanin valintaa valmistelleessa rekrytointiryhmässä. Taideyliopiston hallitus päätti dekaanin nimittämisestä kokouksessaan torstaina 2. helmikuuta.

Hildén aloittaa tehtävässään maaliskuussa.

Vastaa

Post Navigation