Amfion pro musica classica

Saariaho taideyliopiston kunniatohtoriksi

Kaija Saariaho

Kaija Saariaho

Kaija Saariaho vihitään taideyliopiston kunniatohtorksi lauantaina 9.6.  Taideyliopiston maisteri- ja tohtoripromootion tilaisuudessa vihitään kaikkiaan 13 taiteen aloilla ansioitunutta henkilöä kunniatohtoreiksi ja promovoidaan 136 maisteria ja tohtoria.

Promootioaktin juhlallisuudet jatkuvat ohjelmallisella promootiokulkueella läpi Helsingin ydinkeskustan. Kulkue lähtee liikkeelle klo 13 Musiikkitalon Kansalaistorin puoleiselta sisäänkäynniltä ja päättyy Temppeliaukion kirkkoon ja Taidehalliin.

Juhlakulkuetta tervehtimässä ovat nykytaiteen museo Kiasma, jonka parvekkeella esiintyy Sibelius-Akatemian Jazz-trio JAF sekä Kansallismuseo, jonka pihalla nähdään liikkuva ja soiva tervehdys. Eduskuntatalon portailla kuullaan Tervehdys taiteelle, jossa ovat mukana Hämäläis-Osakunnan laulajat, Zodiakin nuorten tanssiryhmä Z-nuoret ja kansanedustajia. Lisäksi kulkueen aikana nähdään Kuvataideakatemian opiskelijoiden videotaidetta Musiikkitalon mediaseinällä. Tervehdykset on toteutettu yhteistyössä tanssija ja koreografi Pia Lindyn ja opiskelijoista koostuvan työryhmän kanssa. Kyseessä on Taideyliopiston ensimmäinen maisteri- ja tohtoripromootio.

Vastaa

Post Navigation