Amfion pro musica classica

Pro Musica jakoi 333 000 euroa

Puhallinkvintetti Fantasia

Vuorineuvos Lauri J. Kivekkään puolisonsa Elsa Kivekkään kanssa vuonna 1974 perustama Pro Musica Säätiö jakoi eilisen juhlakonsertin yhteydessä tämänvuotiset apurahansa. Säätiö tukee taidemusiikkia, ja viime vuosina sen hallitus on asettanut päätavoitteekseen kannustaa erityisesti nuoria muusikoita sekä antaa tunnustusta pedagogeille. Erityistä apurahoissa on se, että ne jaetaan hakemuksitta hallituksen harkinnan mukaan.

Tänä vuonna sai pedagogeista tunnustusta Turun maineen sellistien keskeisenä opiskelukaupunkina luonut Timo Hanhinen. Palkittujen joukossa ovat myös lukemattomia lied- ja kamarimusiikkiyhtyeitä opettanut pianisti Ilmo Ranta ja Sibelius-Akatemian entinen rehtori, sellisti Erkki Rautio.

Yhteensä 33 nuorta ammattilaista tai ammattiin aikovaa muusikkoa sai kannustusapurahan. Tuettujen yhteisöjen ja yhtyeiden joukossa on tätä verkkolehteä julkaiseva Amfion ry, Omenapuun varjossa -festivaali sekä klassismin ajan soittimin esiintyvä puhallinkvintetti Schrat.

Konsertin aloitti hienosti puhallinkvintetti Fantasia esittämällä György Ligetin varhaiset kuusi bagatellia veikeästi ja yhteenhitsautuneen tarkasti. Toisella puoliskolla huomio kiinnittyi sopraano Kajsa Dahlbäckin ja 13-vuotiaan viulistilupauksen Adrian Ibañez-Resjanin kanssa ahkeroineen Eero Heinosen upeaan pianismiin, jossa lämpimään, tasapainoiseen ääneen yhdistyy jäntevyyttä ja lyyrisyyttä juuri sopivassa määrin.

Vastaa

Post Navigation