Amfion pro musica classica

Okko Kamu Sinfonia Lahden ylikapellimestariksi

Okko Kamu johtaa Kuhmossa

Okko Kamu (s. 1946) on nimitetty Sinfonia Lahden uudeksi ylikapellimestariksi syksystä 2011 alkaen. Ylikapellimestari vastaa orkesterin taiteellisesta tasosta ja ohjelmistolinjauksista. Vuodesta 2008, jolloin Osmo Vänskän ylikapellimestarius päättyi, orkesterin taiteellisena neuvonantajana on toiminut Jukka-Pekka Saraste.

Sopimuksen mukaan Kamu johtaa kevääseen 2014 asti Lahdessa vähintään kahdeksan viikkoa vuodessa ja toimii 2011 alkaen myös Sibelius-festivaalin taiteellisena johtajana. Hänen mukaansa orkesterille sopii parhaiten wieniläisklassinen, varhaisromanttinen ja romanttinen ohjelmisto. ”Tarkoitukseni on esittää myös uutta ja vanhempaa suomalaista musiikkia”, Kamu kertoo. Sinfonia Lahden viime vuosina runsaahkoon viihteellisen ohjelmiston esittämiseen Kamu ei kuitenkaan halua osallistua.

Vastaa

Yksityinen: Okko Kamu Sinfonia Lahden ylikapellimestariksi

Okko Kamu aloittaa Sinfonia Lahden taiteellisena johtajana syksyllä 2011. Kamu toimii myös Lahden Sibelius-festivaalin taiteellisena johtajana. Sopimuksensa mukaan Kamu johtaa ylikapellimestarikautenaan orkesteria vähintään kahdeksan viikkoa vuodessa.

Comments are closed.

Post Navigation