Amfion pro musica classica

Mieko Kanno taiteellisen tohtorikoulutuksen professoriksi Sibelius-Akatemiaan

Mieko

Mieko Kanno on nimitetty taiteellisen tohtorikoulutuksen professoriksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemiaan viisivuotiskaudelle 1.9.2016 alkaen.

Japanilaissyntyinen Mieko Kanno (s. 1968) on valmistunut musiikin tohtoriksi vuonna 2001 Yorkin yliopistosta. Tällä hetkellä Kanno työskentelee Skotlannin kuninkaallisessa konservatoriossa (Senior Research Fellow). Hän on nykymusiikin esittämiskäytäntöjen aktiivinen tutkija ja työskennellyt myös tutkimusjohtajana Durhamin yliopistossa. Tutkijanuransa ohella hänellä on myös laaja-alainen taiteilijanura viulistina, ja hän on voittanut useita kansainvälisiä viulukilpailuja.

Sibelius-Akatemian taiteellisen tohtorikoulutuksen professorina Kanno vastaa musiikin tohtorin tutkintoon johtavan taiteilijakoulutuksen kehittämisestä ja toteuttamisesta. Hänen keskeisiin tehtäviinsä kuuluvat tohtoriopiskelijoiden ohjaaminen ja muu opetustyö, oma taiteellinen toiminta sekä kansainvälisten yhteyksien edistäminen professuurin edustamilla aloilla.

Sibelius-Akatemia oli ensimmäisiä yliopistoja, jotka aloittivat muusikkojen taiteellisen tohtorikoulutuksen 1980-luvulla. Akatemia on saavuttanut hyviä tuloksia. Odotan kovasti, että pääsen työskentelemään Sibelius-Akatemiassa ja jatkamaan yliopiston hienoja perinteitä. Käytäntöön pohjautuva tutkimus herättää tällä hetkellä suurta kiinnostusta menetelmänä ymmärtää ja luoda elävää musiikkikulttuuria. Tavoitteeni on edistää Sibelius-Akatemian taiteellista tohtorikoulutusta niin, että yhä useampi muusikko maailmassa pääsee luomaan ja toteuttamaan huippuosaamistaan taiteellisen toiminnan kautta, Kanno sanoo.

Taiteellisen tohtorikoulutuksen professuuri täytettiin avoimella hakumenettelyllä. Tehtävään oli 21 hakijaa, joista neljä kutsuttiin 11. ja 12. huhtikuuta järjestettyyn soveltuvuusarviointiin.

Mieko Kannon nimitti tehtäväänsä Taideyliopiston rehtori Jari Perkiömäki Sibelius-Akatemian dekaanin Tuomas Auvisen esityksestä.

Vastaa

Post Navigation