Amfion pro musica classica

Lappeenrannassa palkitulla Anu Ontrosella kiinnitys Kansallisoopperaan

b6a2a226c4f66974_org

Lappeenrannan laulukilpailussa naisten sarjan toisen sijan jakaneella Anu Ontrosella on jo kiinnitys Kansallisoopperan solistiharjoittelijaksi esityskaudelle 2016–2017. Muista kilpailijoista kuluvalla esityskaudella Kansallisoopperassa vierailevat Erica Back, Katariina Heikkilä, Saara Kiiveri, Vilja Riutamaa, Jani Kyllönen, Jarno Lehtola ja Samuli Taskinen.

Mezzosopraano Anu Ontronen ylsi loppiaisena Lappeenrannan valtakunnallisessa laulukilpailussa naisten sarjan jaetulle toiselle sijalle. 27-vuotias laulaja on viime marraskuussa kiinnitetty solistiharjoittelijaksi Kansallisoopperaan esityskaudelle 2016–2017. Anu Ontrosta kuullaan näyttämöllä heti syyskauden ensimmäisessä ensi-illassa,Straussin Elektrassa. Solistiharjoittelijat esiintyvät kauden aikana useammassa roolissa Kansallisoopperan solistikunnan ja vierailevien solistien rinnalla.

Rantasalmella syntynyt Anu Ontronen on opiskellut laulua Wienin Musik und Darstellende Kunst -yliopistossa Edith Lienbacherin johdolla (2013–), Metropolia ammattikorkeakoulussa Sirkku Wahlroos-Kaitilan johdolla (2011–2013) ja Oulun seudun ammattikorkeakoulussa Airi Tokolan ja Sari Hourulan (2007–2011) johdolla. Hän jakoi 1. palkinnon Kangasniemen laulukilpailuissa vuonna 2014.

Lappeenrannan laulukilpailuihin osallistuneista 30 nuoresta laulajasta kaikkiaan 7 on esiintynyt tai esiintyy Kansallisoopperassa kuluvalla esityskaudella. Erica Back onTaikahuilun Toinen nainen, Katariina Heikkilä Taikahuilun Kolmas nainen, Vilja Riutamaa Taikahuilun Papagena ja Oopperan kummituksen Meg Giry, kun taas Jani Kyllönen ja Samuli Taskinen olivat mukana Nenä-oopperassa. Saara Kiiveri laulaa Taaperoiden taidetuokioiden Taikahuilu-sovituksessa ja on Jarno Lehtolan kanssa solistina Kuule, minä sävellän! -hankkeessa, jossa lapset säveltävät kokonaisen oopperan. Myös kilpailun naisten sarjan voittaneella Suvi Väyrysellä on jo vierailu sovittuna ensi kaudelle. Lisäksi Joonas Asikainen, Joel Forsström, Jarno Lehtola ja Robert Näse laulavat Kansallisoopperan lisäkuorossa.

”Lämpimät onnittelut Lappeenrannassa menestyneille nuorille laulajille – kilpailu osoitti, että kasvamassa on jälleen hieno laulajapolvi”, sanoo oopperan taiteellinen johtaja Lilli Paasikivi. ”Me Kansallisoopperassa seuraamme aktiivisesti nuoria suomalaislaulajia ja tarjoamme heille ammatillisia kehitysmahdollisuuksia. Valtaosa vierailevista solisteistamme on kotimaisia. Tuotannoissamme niin suomalaisilla kuin ulkomaisilla laulajilla on oma tärkeä sijansa.”

www.ooppera.fi

Vastaa

Post Navigation