Amfion pro musica classica

Kiinnostava konserttisyksy 2010

Roger Norrington

Sekä klassisromanttisen perinteen että uudemman musiikin ystäville on luvassa monipuolista ja mielenkiintoista konserttitarjontaa Helsingissä tulevana syksynä. Radion sinfoniaorkesterin vieraaksi saapuu historiallisten esittämiskäytäntöjen guru Roger Norrington, joka johtaa mm. Mendelssohnia ja Schumannia. Ennen kotimaankiertuettaan Rso esittää Sibeliuksen kuudennen ja seitsemännen sinfonian ylikapellimestari Oramon johdolla. Sibeliuksen vokaali- ja orkesterimusiikkia on luvassa joulukuussa.

Helsingin kaupunginorkesterin klassikkosarjassa orkesterin oma Jenny Villanen soittaa Nielsenin huilukonsertin solistina. Okko Kamu johtaa Tsaikovskin ensimmäisen ja John Storgårds Brucknerin seitsemännen sinfonian.

HKO:lla on Suomen-kantaesityksenä Rautavaaran sellokonsertto, jonka solistina on norjalainen Truls Mork. Anssi Karttunen esittää Tan Dunin kokeilevan teoksen Map syyskuussa. Rso kantaesittää Kaija Saariahon klarinettikonserton ja teokset Sebastian Fagerlundilta ja Tapio Tuomelalta.

Tapiola Sinfoniettan kiinnostavimpiin solisteihin kuuluu pianisti Pierre-Laurent Aimard, jonka ohjelmassa on Schumannin konsertto. Juha Uusitalo laulaa kauden avauskonsertissa Schönbergin kamariorkesterisovituksen Mahlerin Vaeltavan kisällin lauluista.

Kansallisoopperan uusia produktioita ovat Verdin Aida ja Korngoldin Kuollut kaupunki.

Vastaa

Post Navigation