Amfion pro musica classica

Diapason d’Or 2019 -palkinto Tapiola Sinfoniettalle

BIS-2300

Pianisti Alexandre Kantorow ja kapellimestari Jean-Jacques Kantorowin johtama Tapiola Sinfonietta ovat saaneet klassisen musiikin arvostetun Diapason d’Or 2019 -palkinnon. BIS-levymerkin julkaisemalla levyllä ovat Camille Saint-Saënsin pianokonsertot nro 3, 4 ja 5 ”Egyptiläinen”.
Samainen levytys sai lokakuussa ranskalaisen Classica-lehden vuoden levy 2019 -palkinnon, ja levytys on ehdolla myös International Classical Music Awards (ICMA) -palkinnon saajaksi. Palkinnot jaettiin Pariisissa 26.11.2019.

Diapason d’Or de l’Année on maailman merkittävimpiä klassisen musiikin levytysten tunnustuspalkintoja. Palkintoja on jaettu vuodesta 2007 alkaen ja niiden saajat valitsee ranskalaisen klassisen musiikkiin erikoistuneen Diapason-lehden ja France Music -radion toimittajakunta.

Tapiola Sinfonietta jatkaa yhteistyötään Kantorowien kanssa tammikuussa 2020. Orkesterin kunniakapellimestari Jean-Jacques Kantorow johtaa kevätkauden avauskonsertin 10.1.2020, jossa solistina on Alexandre Kantorow.  Ohjelmassa on muun muassa Saint-Saënsin pianokonsertto nro 1, joka – samoin kuin syksyllä 2021 esitettävä pianokonsertto nro 2  –  levytetään BIS-levymerkille.

Vastaa

Post Navigation