Amfion pro musica classica

Kansallisoopperan uusi taiteellinen johtaja on valittu

Suomen Kansallisoopperan säätiön hallitus on asettanut kokouksessaan tänään perjantaina 25.11.2011 oopperalaulaja Lilli Paasikiven ehdokkaaksi oopperan taiteelliseksi johtajaksi.  Hallitus kuulee ehdokkaasta henkilöstöryhmiä, minkä jälkeen se päättää nimittämisestä 15.12.2011. Uuden oopperan taiteellisen johtajan kolmivuotinen määräaikainen sopimuskausi alkaisi 1.8.2013 ja käsittäisi kahden vuoden jatko-option.

Oopperan taiteellinen johtaja vastaa oopperaohjelmiston ja konserttitoiminnan taiteellisesta suunnittelusta, johtaa ja kehittää taiteellista toimintaa sekä ylläpitää ja kehittää taiteellista tasoa. Hänellä on vastuu oopperatuotannon sisällöllisestä ja taiteellisesta linjasta. Hän toimii pääjohtaja Päivi Kärkkäisen alaisuudessa. Pääjohtaja vastaa koko oopperatalon yleisjohtamisesta.

Oopperan taiteellisen johtajan haun lähtökohtana on ollut nykyisen johtajan Mikko Franckin kauden jälkeen erottaa taiteellisen johtajan ja ylikapellimestarin tehtävät.  Ylikapellimestarin valintaprosessi on tarkoitus käynnistää välittömästi oopperan taiteellisen johtajan nimittämisen jälkeen.

Vastaa

Post Navigation