Amfion pro musica classica

Kansainvälinen Tsaikovski-kilpailu alkaa tänään

Yksi maailman suurimmista ja arvostetuimmista musiikkikilpailuista alkaa Moskovassa tänään. Yhteensä 122 kilpailijaa aloittaa kilvoittelun sellon, pianon, viulun tai laulun parissa. Kilpailijat on valittu pääkilpailuun DVD-karsintojen kautta.

Tänä vuonna kilpaillaan paitsi maineesta ja näkyvyydestä, myös pääpalkinnosta, joka on 20,000 euroa sekä kultamitali. Aiempiin palkittuihin kuuluvat mm. Grigori Sokolov, Gidon Kremer, Viktoria Mullova ja Arto Noras. Paitsi pääpalkinnon suuruus, myös tuomariston nimekkyys nostaa Tšaikovski-kilpailut arvostetuimpien musiikkikilpailujen joukkoon. Nimekkäissä tuomaristoissa istuvat mm. Nelson Freire, Vladimir Ashkenazy, Yuri Bashmet, Leonidas Kavakos, Krzysztof Penderecki, Martti Rousi ja Renata Scotto. Kilpailun puheenjohtajana toimii kapellimestari Valeri Gergiev.

Suomalaisittain suurin mielenkiinto kohdistuu Helsingin kaupunginorkesterin sellistiin Samuli Peltoseen, joka muistetaan myös Helsingissä järjestetyn Paulon sellokilpailun finaalista vuodelta 2007. Ykköspalkinnon Peltonen voitti kansainvälisessä Krzysztof Penderecki –kilpailussa Varsovassa vuonna 2008. Samuli Peltonen

Tämän vuoden erikoisuutena on se, että kilpailut näytetään suorana Internetissä. Katsoja voi valita seuraamansa kategorian vapaasti.

Kilpailun kotisivut

Internet-lähetys

Vastaa

Post Navigation