Amfion pro musica classica

Gustav Djupsjöbacka valittiin uudelleen Sibelius-Akatemian rehtoriksi

Musiikin tohtori Gustav Djupsjöbacka valittiin tänään uudelleen Sibelius-Akatemian rehtoriksi, 1. elokuuta 2009 alkavaksi viiden vuoden määräajaksi, mutta kuitenkin enintään yliopiston oikeushenkilöaseman vaihtumiseen saakka. Tämänhetkisen näkymän mukaan yliopistouudistus tulee voimaan 1.1.2010 lukien päättäen nyt valitun rehtorin toimikauden. Edellinen rehtorin toimikausi päättyy 31.7.2009.

Djupsjöbacka (s. 1950) on toiminut Sibelius-Akatemian rehtorina vuodesta 2004 lähtien ja tätä ennen liedmusiikin lehtorina vuodesta 1988. Hän on suorittanut pianonsoiton diplomitutkinnon Sibelius-Akatemiassa vuonna 1977 ja musiikin tohtorin tutkinnon vuonna 2005.

Vaalissa oli mukana kaksi muuta ehdokasta: musiikin tohtori Veli-Markus Tapio ja pianomusiikin professori Erik T. Tawaststjerna.

Valinnan suoritti 118-jäseninen vaalikollegio, joka koostuu yliopiston eri henkilöstöryhmien ja opiskelijoiden edustajista. Äänestys oli yksivaiheinen, sillä valittu rehtori sai ensimmäisellä kierroksella yli puolet annetuista äänistä.

Äänet jakautuivat seuraavasti:

Gustav Djupsjöbacka 54 ääntä
Veli-Markus Tapio 16 ääntä
Erik T. Tawaststjerna 27 ääntä

Sibelius-Akatemiaan valitaan myöhemmin keväällä yksi tai useampi vararehtori. Hallitus tulee valitsemaan vararehtorin tai -rehtorit uutta rehtoria kuultuaan.

Lue Sibelius-Akatemian ylioppilaskunnan puheenjohtaja Sera Valtosen aiheeseen liittyvä kirjoitus tästä.

Vastaa

Post Navigation