Amfion pro musica classica

Baden-Baden sai Berliinin filharmonikot

Kuva: Festspielhaus Baden Baden

Toukokuussa Berliinin filharmonikot ilmoittautui vetäytyvänsä Salzburgin pääsiäismusiikkijuhilta. Sen sijaan orkesteri tulee vuodesta 2013 alkaen esiintymään aina pääsiäisinä Baden-Badenin musiikkijuhlilla, jossa sillä on laveammat taloudelliset ja taiteelliset puitteet. Muutama viikko sitten tuli tieto, että Christian Thielemannin johtama Dresdner Staatskapelle ottaa maailman parhaisiin orkestereihin lukeutuvan Berliinin filharmonikkojen paikan Salzburgin musiikkijuhlilla.

Baden-Baden on pieni kylpyläkaupunki Baden-Württembergin osavaltiossa Lounais-Saksassa. Siellä on tärkeä yksityisin varoin rakennettu konserttisali, joka 2500-paikkaisena on Saksan suurin, ja Pariisin opéra Bastillen jälkeen Euroopan toiseksi suurin sali. Se avattiin vuonna 1998. Kaupunki on jo merkittävä klassisen musiikin keskus, mutta nyt sen asema edelleen vankistuu.

19.6 päättyivät Baden-Badenin kesäkuiset helluntaimusiikkijuhlat (Pfingstfestspiele). Esiintyjinä olivat mm. Pierre Boulez, Daniel Barenboim, Hélène Grimaud, Alfred Brendel ja Quatuor Ebène. Ohjelmassa oli mm. Richard Straussin Salome, Mahlerin kahdeksas sinfonia ja Franz Lisztin musiikkia.

Lue lisää Die Zeitista täältä ja täältä.

Vastaa

Post Navigation