Amfion pro musica classica

Timo Kiiskinen Sibelius-Akatemian kirkkomusiikin professoriksi

9777b8b9e73384e5_org

Timo A. Kiiskinen. Kuva (c) Karoliina Pirkkonen.

Timo A. Kiiskinen. Kuva (c) Karoliina Pirkkonen.

Timo Kiiskinen on nimitetty Taideyliopiston Sibelius-Akatemiaan kirkkomusiikin professoriksi viisivuotiskaudelle 1.8.2016 alkaen.

Timo Kiiskinen (s. 1960) on valmistunut musiikin tohtoriksi Sibelius-Akatemiasta. Hän on työskennellyt kirkkomusiikin lehtorina Sibelius-Akatemiassa vuodesta 2006 ja sitä aiemmin tuntiopettajana. Opetustehtävien rinnalla Kiiskinen on työskennellyt monipuolisesti muusikkona – niin urkurina, cembalistina, säestäjänä, laulusolistina, kuorolaulajana, kuoron-, orkesterin- ja yhtyeenjohtajana, säveltäjänä, sovittajana kuin gospelinkin parissa. Tulevien kirkkomuusikkojen koulutuksessa hän pitää tärkeänä muun muassa vuorovaikutustaitoja, monipuolisuutta, taiteidenvälistä yhteistyötä ja kehitykselle avointa mieltä.

 Tavoitteeni on vahvistaa kirkkomusiikin peruskoulutuksen laatua ja vaikuttavuutta, jatkokoulutustakaan unohtamatta. Pyrkimykseni on myös uudistaa koulutuksen sisältöjä niin, että ne vastaisivat entistä paremmin muuttuvan musiikkikulttuurin haasteisiin, Kiiskinen kuvailee.

Professorina Kiiskisen tehtävänä on vastata kirkkomusiikin taiteellisen koulutuksen toteuttamisesta ja kehittämisestä. Erityisenä painopisteenä on liturgisen musiikin opettaminen ja opetuksen kehittäminen yhdessä muun henkilöstön ja opiskelijoiden kanssa. Professori kehittää kirkkomusiikin alaa myös omalla taiteellisella toiminnallaan.

Kirkkomusiikin professuuri täytettiin avoimella hakumenettelyllä. Tehtävään oli neljä hakijaa. Heistä kaksi kutsuttiin 3. maaliskuuta pidettyyn soveltuvuusarviointiin, johon kuului kirjallinen ennakkotehtävä, visiopuheenvuoro, opetusnäyte ja haastattelu. Timo Kiiskisen nimitti tehtäväänsä Taideyliopiston rehtori Jari Perkiömäki Sibelius-Akatemian dekaanin Tuomas Auvisen esityksestä.

Vastaa

Post Navigation