Amfion pro musica classica

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia paransi asemiaan maailman yliopistokärjessä

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia on arvioitu maailman kuudenneksi parhaaksi QS-rankingin esittävien taiteiden yliopistovertailussa. QS World University Rankings by Subject -lista asetti esittävien taiteiden koulutusta tarjoavat yliopistot paremmuusjärjestykseen nyt kolmatta kertaa. Sibelius-Akatemia paransi sijoitustaan aiemmasta: vuonna 2016 ensimmäistä kertaa tehdyssä esittävien taiteiden alakohtaisessa arviossa se sijoittui seitsemänneksi ja vuonna 2017 kymmenenneksi.

”Tämä on tärkeä kiitos ja kannustus sille työlle, jota olemme aktiivisesti tehneet koulutuksen ja tutkimuksen laadun sekä kansainvälisen yliopistoyhteistyön kehittämiseksi”, sanoo Taideyliopiston Sibelius-Akatemian dekaani Kaarlo Hildén.

Maailman parhaaksi esittävän taiteen yliopistoksi arvioitiin jälleen newyorkilainen Juilliard School. Toiseksi sijoittui Royal College of Music ja kolmanneksi Royal Academy of Music Isosta-Britanniasta. Kymmenen joukkoon sijoittuivat myös muun muassa maineikkaat Curtis Institute of Music ja Harvard University Yhdysvalloista.

”Sibelius-Akatemian huikea menestys kansainvälisessä yliopistovertailussa jo kolmantena vuotena peräkkäin on erinomainen asia koko Taideyliopistolle. Se kertoo yliopistomme vahvasta maineesta maailmalla”, iloitsee Taideyliopiston rehtori Jari Perkiömäki.

Kymmenen oman alansa parhaimmaksi arvioidun yliopiston joukkoon ylsi suomalaisyliopistoista myös Aalto-yliopisto, joka arvioitiin yhdeksänneksi taiteen ja designin alalla.

QS Quacquarelli Symondsin vuosittainen yliopisto-ranking kuuluu maailman arvostetuimpiin. Alakohtaiset arvioinnit perustuvat yliopisto-opettajien ja -tutkijoiden sekä työnantajien haastatteluihin jotka toteutetaan siten, että omaa oppilaitostaan ei voi arvioida. Lisäksi arvioidaan tutkimuksen vaikuttavuutta. Tänä vuonna arvioitiin kansainvälisesti yli 4 500 yliopistoa 48 eri aihealueelta.

Esittävien taiteiden ranking 2018

Kaikki alakohtaiset rankingit 2018

Vastaa

Post Navigation