Amfion pro musica classica

Tähtipianisti Janne Mertanen esiintyy Hanasaaren Pohjolan yöt -kulttuurifestivaalilla

Janne Mertanen. Kuva © Rami Saarikorpi.

Janne Mertanen. Kuva © Rami Saarikorpi.

Pohjolan yöt on kulttuurifestivaali, joka järjestetään Espoon Hanasaaressa 5.-6.10.2018. Festivaali tarjoaa kiinnostavan sekoituksen ohjelmaa runoudesta musiikkiin ja keskustelutilaisuuksista luentoihin.

Tämän vuoden taiteilijoista mainittakoon näyttelijä Marika Lagercrantz sekä pianisti Janne Mertanen.

Mertanen on tullut tunnetuksi etenkin Chopinin runollisten pianoteosten tulkitsijana ja hän on esiintynyt ympäri maailmaa. Vuonna 2015 Mertaselta julkaistiin Sibeliuksen kootut pianoteokset CD:llä (Sibelius Piano Works) – suuri, loistoarvostelut saanut projekti. Muun muassa BBC Music Magazine antoi Mertasen tulkinnoille viisi tähteä. ”Chopin on kuulunut ohjelmistooni alusta alkaen, Sibeliusta olen esittänyt laajalti vasta viime vuosina”, Janne Mertanen kertoo.

Mertanen astuu Hanasaaren suurelle lavalle 5.10.2018 klo 21: ”Esiinnyn ensimmäistä kertaa Hanasaaressa, ja odotan sitä innolla. Ohjelmassa on muun muassa Chopinin nokturnoja sekä Sibeliuksen teoksia”, Mertanen sanoo.

Mertasen sekä Lagercrantzin lisäksi festivaali tarjoaa runsaasti erilaista ohjelmaa. Kirjailijat Antti Tuuri ja Juha Itkonen keskustelevat Islannista, saagoista ja kirjoittamisesta. Ahvenanmaalainen julkkiskokki Michael ”Micke” Björklund kertoo ruoanlaitosta ja seikkailija Pata Degerman vie yleisön virtuaaliselle sukellusmatkalle jäätikön alle.

”Ohjelma on varsin monipuolinen ja tarjolla on yhteensä 60 eri ohjelmakohtaa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi kahden päivän aikana”, Hanasaaren projektipäällikkö Henrik Huldén kertoo.

Pohjolan yöt -festivaalin yhteydessä järjestetään myös lasten kirjaseikkailu lauantaina 6.10. kello 11-14. Kirjaseikkailu on täysin ilmainen, kun taas muuhun festivaaliohjelmaan voi ostaa pääsylipun.

www.hanaholmen.fi

Vastaa

Post Navigation