Amfion pro musica classica

Taavi Oramon debytoi RSO:n kapellimestarina 27.4.

Taavi Oramo

Taavi Oramo

James Gaffigan on joutunut perhesyistä peruuttamaan esiintymisensä Radion sinfoniaorkesterin kapellimestarina 27.4. Hänen tilallaan johtaa Taavi Oramo. Konsertin ohjelma ei muutu – Oramon johdolla kuullaan Haydnin sinfonia nro 49, Prokofjevin sarja baletista Tuhkimo sekä John Adamsin pianokonsertto, jonka solistina soittaa niin ikään RSO:n kanssa debytoiva Conrad Tao.

Taavi Oramo on kapellimestari, laulaja, klarinetisti ja tietokonemuusikko. Tällä hetkellä hän opiskelee orkesterinjohtoa Sibelius-Akatemian kapellimestariluokalla Atso Almilan johdolla. Kapellimestaridebyyttinsä Oramo teki Tapiola Sinfoniettan johtajana marraskuussa 2017. Klarinetistina Oramo on esiintynyt mm. Kuopion ja Joensuun kaupunginorkesterien solistina. Hänen tunnetuimpia live-elektroniikan laboratorioita on Tölöläb. Tenorina Oramo on esiintynyt mm. Helsingin Barokkiorkesterin, Suomalaisen barokkiorkesterin ja Sinfonia Lahden solistina.

Yhdysvalloissa kiinalaistaustaiseen perheeseen vuonna 1994 syntyneen Conrad Taon ura on edennyt monien erilaisten palkintojen ja tunnustusten siivittämänä. Vuonna 2011 hän sai joka toinen vuosi sukupolvensa lupaavimmalle nuorelle amerikkalaispianistille myönnettävän Gilmore Young Artist -palkinnon, ja seuraavana vuonna vuorossa oli arvostettu Avery Fisher Career -palkinto. Tao on esiintynyt monien tärkeimpien yhdysvaltalaisten orkesterien solistina. Levytysuransa hän aloitti 2012 Debussyn ja Stravinskyn musiikkia sisältävällä levyllä.

Konsertti lähetetään suorana lähetyksenä Yle Radio 1:ssä ja Yle Areenassa. Konsertin taltiointi nähdään kahdessa osassa Yle Teeman RSO Musiikkitalossa -ohjelmassa 6.5. ja 13.5. sekä uusintana Yle TV1:ssä 12.5. ja 19.5.

Vastaa

Post Navigation