Amfion pro musica classica

Suosituissa Taaperoiden taidetuokioissa nähdään seuraavaksi Sevillan parturi

b6a2a226c4f66974_org

Sevillan parturi jatkaa suursuosion saaneella Taikahuilulla alkanutta hauskojen ja vauhdikkaiden taapero-oopperoiden sarjaa.  Esitykset viihdyttävät myös taaperoita suurempia alle kouluikäisiä – ja aikuisiakin. Teos saa ensiesityksensä maanantaina 30.1.

Rosina on joutumassa naimisiin Bartolon kanssa, vaikka rakastaa Kreiviä. Onneksi Rosina löytää netistä parturi ja yleismies Figaron, joka lupaa järjestää kaiken. Mutta riittävätkö Figaronkaan taidot vapauttamaan Rosinan avioliittosopimuksesta?

Taapero-oopperassa kaksi laulajaa esittää kaikkia rooleja, ja osa tarinasta kerrotaan oopperatalon pienoismallissa nukkien voimin. Alle puolen tunnin mittaisessa oopperassa ovat mukana tutuimmat musiikkinumerot alkusoitosta lähtien. Aivan perinteisiltä kaikki roolit eivät kuitenkaan kuulosta, sillä sopraano saa nyt laulaa myös baritoni Bartolona.

Laulajina ovat jo Taikahuilusta tutut muuntautumiskykyiset monitaiturit Saara Kiiveri ja Sampo Haapaniemi. Oopperaorkesterin muodostavat huilisti Martta Jämsä ja kitaristi Taavi Kiviranta. Lavastus ja puvut ovat Anna Kontekin ja teksti, musiikin sovitus ja ohjaus Juhani Koiviston.

Taaperoiden taidetuokiot täydentävät alle kouluikäisille suunnattua taidetarjontaa. Ooppera tarjoaa mieleenpainuvia taidehetkiä kevätkaudella myös perheen pienimmille Vauvojen taidetuokioissa ja esikouluikäisille Lasten taidetuokioissa.

Taaperoiden taidetuokiot
Parvilämpiö
Kevätkaudella 2017, tarkemmat ajankohdat Kansallisoopperan ja -baletin nettisivuilta
Katso tallenne Taaperoiden Sevillan parturin harjoituksesta 18.1.
https://www.facebook.com/oopperabaletti/videos/10154215498801716/

Vastaa

Post Navigation