Amfion pro musica classica

Sinfoniaorkesteri tutuksi -konsertti avaa orkesterimusiikin maailmaa Dvořákin 9. sinfonian avulla

sin tut

Radion sinfoniaorkesteri tekee orkesteria ja musiikin tekemisen työkaluja tutuksi koko perheelle suunnatussa konsertissa 4.2. Musiikkitalossa. Aihetta avataan Dvořákin 9. sinfonian avulla ja oppaina ovat kapellimestari Janne Nisonen ja pianisti Jukka Nykänen. Heidän kanssaan pohditaan mm. minkälaisia tunnelmia orkesteri voi luoda, miten säveltäjä käyttää orkesteria ideoidensa toteuttamiseen, miten Dvořákin uusi kotimaa Yhdysvallat kuuluu teoksessa, ja mitä tarkoittaa pastoraalimusiikki ja scherzo. Lisäksi tutustutaan orkesterisoittimiin ja soitinryhmiin.

Janne Nisonen on opiskellut orkesterinjohtoa Sibelius-Akatemiassa Hannu Linnun ja Atso Almilan johdolla. Tapiola Sinfoniettan lisäksi Nisonen on johtanut mm. Helsingin kaupunginorkesteria, Deutsche Kammerphilharmonie -orkesteria, Kamariorkesteri Avanti!a ja Keski-Pohjanmaan kamariorkesteria. Viime syksynä hän aloitti Pori Sinfoniettan ylikapellimestarina ja taiteellisena johtajana. Myös viulistina tunnettu Nisonen on toiminut Tapiola Sinfoniettan ensimmäisenä konserttimestarina Nisonen vuodesta 2007.

Jukka Nykänen on opiskellut pianonsoiton lisäksi mm. sävellystä, improvisaatiota sekä lied- ja kamarimusiikkia. Hän on esiintynyt mm. Helsingin juhlaviikoilla, Espoon kansainvälisellä pianoviikolla, Kuhmon kamarimusiikissa, LuostoClassicissa sekä Turun, Mäntän, Lemin ja Joroisten musiikkijuhlilla. Nykänen esiintyy säännöllisesti televisiossa mm. RSO Musiikkitalossa -konserttiohjelman kommentaattorina.

4.2. klo 15
SINFONIAORKESTERI TUTUKSI

Janne Nisonen, kapellimestari
Jukka Nykänen, juonto ja piano
Antonin Dvořák: Sinfonia nro 9 ”Uudesta maailmasta”

Vastaa

Post Navigation