Amfion pro musica classica

RSO aloittaa uuden itsenäisyyspäiväkonserttien perinteen

Radion sinfoniaorkesteri aloittaa uuden perinteen järjestämällä vuosittain juhlakonsertin itsenäisyyspäivänä. Ensimmäinen konsertti pidetään 6.12.2011 klo 15 Musiikkitalossa ja sen ohjelmassa on Jean Sibeliuksen Kullervo-sinfonia. Sakari Oramon johtaman RSO:n kanssa teoksen esittävät sopraano Johanna Rusanen-Kartano, baritoni Ville Rusanen sekä Polyteknikkojen kuoro.

Juhlan kunniaksi Helsingin kaupunginmuseo lainaa Akseli Gallen-Kallelan Symposium-maalauksen nähtäville Musiikkitalon lämpiöön 5.-6.12. Gallen-Kallela maalasi Symposiumin 1894, eli vain kaksi vuotta sen jälkeen, kun Sibelius oli säveltänyt Kullervo-sinfonian. Maalauksessa on kuvattuna Gallen-Kallela, Oskar Merikanto, Robert Kajanus ja Jean Sibelius, jotka kuuluivat vuonna 1892 perustettuun taitelijayhteisöön Symposion-piiri.

Itsenäisyyspäivän juhlakonsertti on kuultavissa monen median kautta. Suoraa lähestystä voi kuunnella ja katsella kRSO:n verkkosivuilla yle.fi/rso. Yle Radio 1 lähettää konsertin taltioinnin 6.12. klo 20.30. Konsertti myös televisioidaan ja esitetään myöhemmin Ylen kanavilla.

Vastaa

Post Navigation