Amfion pro musica classica

Patricia Kopatchinskaja soittaa Ligetin viulukonserton RSO:n solistina

patri

Patricia Kopatchinskaja soittaa György Ligetin viulukonserton Radion sinfoniaorkesterin solistina 27.1. Musiikkitalossa. Ennakkotiedoista poiketen konsertin johtaa Jukka-Pekka Saraste Teodor Currentzisin sijaan. Kapellimestarivaihdoksen myötä ohjelma vaihtuu siten, että Ligetin konserton lisäksi RSO esittää Beethovenin Leonore I alkusoiton sekä Beethovenin sinfonian nro 7. Konsertti lähetetään suorana lähetyksenä Yle Teemalla, Yle Radio 1:ssä ja verkossa yle.fi/rso.

Patricia Kopatchinskaja on kotonaan niin barokkimusiikin kuin aivan uusimman musiikin parissa. Kuluvalla kaudella hän esiintyy Rotterdamin filharmonikkojen ja Göteborgin sinfoniaorkesterin solistina sekä soittaa Lontoon filharmonikkojen kanssa Lontoossa ja New Yorkissa. RSO:n kanssa esitettävää Ligetin konserttoa hän soittaa myös Berliinin filharmonikkojen ja La Scalan orkesterin solistina. Kopatchinskaja toimii tällä kaudella myös nimikkotaiteilijana Berliinin Konzerthausissa, Lontoon Wigmore Hall’ssa ja Kissingerin kesäfestivaalilla. Lisäksi hän kiertää Eurooppaa Luxembourgin filharmonikkojen sekä Wienin sinfonikkojen kanssa.

Jukka-Pekka Saraste on RSO:n entinen ylikapellimestari ja nykyinen kunniakapellimestari. Tällä hetkellä hän toimii Kölnin WDR-sinfoniaorkesterin ylikapellimestarina. Lisäksi Saraste on Suomalaisen Kamariorkesterin taiteellinen neuvonantaja ja Tammisaaren kesäkonserttien taiteellinen johtaja. Aiemmin hän on työskennellyt myös Oslon filharmonikkojen ja Toronton sinfoniaorkesterin musiikillisena johtajana. Viime vuosina Saraste on johtanut mm. New Yorkin ja Los Angelesin filharmonikkoja, Chicagon ja Bostonin sinfoniaorkestereita, Lontoon ja Münchenin filharmonikkoja, Lontoon Philharmonia-orkesteria, Amsterdamin Concertgebouw-orkesteria, Wienin sinfonikkoja, Leipzigin Gewandhaus-orkesteria ja Dresdenin valtionorkesteria.

27.1. klo 19
Perjantaisarja 8     

Jukka-Pekka Saraste, kapellimestari
Patricia Kopatchinskaja, viulu
Ludwig van Beethoven: Leonore I, alkusoitto
György Ligeti: Viulukonsertto
Ludwig van Beethoven: Sinfonia nro 7

Vastaa

Post Navigation