Amfion pro musica classica

Nuorten Kansallinen Kontrabassokilpailu 2.4. Turussa

Järjestyksessään toinen Nuorten Kansallinen Kontrabassokilpailu käydään Turun konservatoriolla lauantaina 2.4.2016. Suomen ainoaan kontrabasisteille järjestettävään kilpailuun on ilmoittautunut 34 nuorta basistia eripuolilta maata. Kilpailu käydään neljässä sarjassa ikäluokittain, ja päivän päättää kaikille avoin jokerisarja. Nuorin osallistuja on 8-vuotias ja vanhin 18-vuotias. Joka neljäs vuosi järjestettävän tapahtuman ensisijaisena tarkoituksena on innostaa nuoria harrastuksensa parissa.

Tällä kertaa Kontrabassokilpailussa juhlitaan myös 75-vuotta täyttävää säveltäjä-kontrabasisti Teppo Hauta-ahoa. Hän on soittanut aikanaan Helsingin Kaupunginorkesterissa ja Kansallisoopperan orkesterissa sekä säveltänyt paljon orkesteri- ja kamarimusiikkia. Hänen tuotantonsa kontrabassolle on huomattavan laaja koostuen eri-ikäisille ja -tasoisille basisteille sävelletyistä kappaleista. Teppo Hauta-aho on tunnettu myös kansainvälisesti, Iso-Britanniassa hänen 75-vuotispäivän kunniaksi järjestetään toukokuussa kolmipäiväinen TeppoFest ja vientiä hänellä on myös kansainvälisten kontrabassokilpailujen tuomaristoihin.

Vuoden 2016 Nuorten Kansallisessa Kontrabassokilpailussa kaikissa sarjoissa soitetaan Hauta-ahon musiikkia. Päivän paras Hauta-aho tulkinta palkitaan erikoispalkinnolla – Teppo Hauta-aho säveltää kappaleen voittajalle, jonka voittaja kantaesittää Kontrabassoklubin syyskonsertissa. Teppo Hauta-aho on myös Kontrabassokilpailun tuomaristossa. Hänen lisäkseen tuomaristossa istuvat Panu Pärssinen, Tapiola Sinfoniettan kontrabassoryhmän äänenjohtaja ja Sibelius-Akatemian kontrabassonsoiton opettaja sekä Sami Koivukangas, Suomen Kansallisoopperan orkesterin soolobasisti.

Kilpailun järjestävät 40-vuotisjuhlavuottaan viettävä Suomen Kontrabassoklubi ry ja Turun konservatorio, ja sen mahdollistaa Alfred Kordelinin säätiöltä saatu apuraha. Kuten Suomen kontrabassoklubi ry:n, myös Nuorten Kansallisen Kontrabassokilpailun tavoitteisiin kuuluu kontrabasson tunnettuuden lisääminen.

www.kontrabassoklubi.fi/nkk

Vastaa

Post Navigation