Amfion pro musica classica

New York City Opera saa pelastajan

New York City Operan pari vuotta kestänyt taloudellinen ja taiteellinen kriisi on saamassa onnellisen ratkaisun, kun pää- ja taiteelliseksi johtajaksi on nimitetty George Steel. Kapellimestarinakin toiminut Steel on tehnyt erittäin tunnustettua työtä Columbia Universityn Miller Theatren taiteellisena johtajana, kunnes otti viime lokakuussa vastaan Dallasin oopperan johtotehtävän. New Yorkin tarjouksesta, joka tuli vasta joulukuun puolivälissä, ei kuitenkaan voinut kieltäytyä.

City Operan toimintaidean mukaan sen produktiot ovat olleet helposti lähestyttäviä mutta innovatiivisia ja liput edullisia. Steel aikoo jatkaa monipuolista tarjontaa, joka ulottuu barokista uusiin tilausteoksiin. Muun muassa Leonard Bernsteinin A quiet place ja Igor Stravinskin Tulva ovat tulossa ohjelmistoon.

Tehtävään jo nimitetty Pariisin oopperan johtaja Gerald Mortier hermostutti uuden työpaikkansa hallituksen radikaalilla ohjelmistosuunnittelullaan. Liian pieneksi kuihtuneen toimintabudjetin takia hän vetäytyi tehtävästä.

Lue lisää aiheesta:
www.nytimes.com/2009/01/15/arts/music/15oper.html?_r=2&ref=music
pressroom.nycopera.com/pr/nycopera/news/george-steel-press-release.aspx

Comments are closed.

Post Navigation