Amfion pro musica classica

MIKAEL HELASVUON JA MARKKU MÄKISEN RESITAALI OLAUS PETRIN KIRKOSSA SUNNUNTAINA 5.3.

 hela mäki 984e75730d6c8ca1679a71cad1c45bb6
Solistiyhdistyksen vuoden 2017 ensimmäisenä konserttina kuullaan Mikael Helasvuon, huilu, ja Markku Mäkisen, urut, resitaali Olaus Petrin kirkossa sunnuntaina 5.3.2017 klo 19. Yhteistyössä Helsingin Urkupäivien kanssa järjestettävän konsertin ohjelma liikkuu sulavasti 1700-luvulta tähän päivään tarjoten sävellyselämyksiä eri puolilta Eurooppaa.

Mikael Helasvuo on pitkäaikainen Sibelius-Akatemian puhallinmusiikin professori ja lukeutuu Suomen arvostetuimpien huilistien joukkoon. Hän on instrumenttinsa laaja-alainen osaaja, jonka ohjelmisto koostuu sekä periodisoittimin esitettävästä vanhasta musiikista että uusimmista kantaesitysteoksista. Helasvuo toimi Solistiyhdistyksen puheenjohtajana vuosina 1997—2004.

Markku Mäkinen on arvostettu ja palkittu urkuri ja cembalisti, joka tunnetaan erityisesti vanhan musiikin tulkitsijana. Hän on konsertoinut eri puolilla Eurooppaa ja esiintyy säännöllisesti mm. Baccano- ja Accademia Barocca Willem Hermans -yhtyeiden kanssa. Mäkinen opettaa urkujensoittoa Sibelius-Akatemiassa ja toimii Helsingin katolisen Pyhän Marian kirkon urkurina.

DUO HELASVUO & MÄKINEN

Su 5.3. klo 19:00

Olaus Petrin kirkko (Minervankatu 6, Helsinki)
Mikael Helasvuo, huilu
Markku Mäkinen, urut
Miklos Maros – James Oswald – Sigfrid Karg-Elert – Frank Martin – Jouni Kaipainen – Charles-Marie Widor
Vapaa pääsy

Konsertti järjestetään yhteistyössä Helsingin Urkupäivien kanssa

Vastaa

Post Navigation