Amfion pro musica classica

Lohjan kaupunginorkesteri esittää Haydnin Nelson-messun

Kapellimestari Teemu Hämäläinen

Kapellimestari Teemu Hämäläinen

Jo perinteiseksi muotoutuneen Karjalohjan kirkon Pitkäperjantain konsertin (30.3.) pääteoksena kuullaan Joseph Haydnin Suomessa hyvin harvoin kuultu mestariteos Nelson-messu, joka tunnetaan myös nimellä Missa in Angustiis. Solisteille, kuorolle ja orkesterille sävelletty messu on säveltäjänsä ehdottomasti parhaimpia teoksia. Suomessa sitä on kuitenkin kuultu hyvin harvoin. Pitkäperjantaina 30.3. Karjalohjan kirkossa klo 20 alkavassa konsertissa sen esittävät kapellimestari Teemu Hämäläisen johdolla sopraano Tuuli Lindeberg, mezzosopraano Melis Jaatinen, tenori Jere Martikainen, basso Heikki Orama sekä Sakari Ylivuoren valmentama Laurentius-kuoro ja E-ensemble orkesteri.

Konsertin alkupuolella kuullaan kaksi uudempaa teosta, joista Jean Sibeliuksen Intrada on tunnettu urkuteoksena; nyt se kuullaan professori Jorma Panulan tuoreena sovituksena jousiorkesterille.

Konsertin aloittava Witold Lutoslawskin Grave on yhden viime vuosisadan arvostetuimman säveltäjän vaikuttava teos sellolle ja jousiorkesterille. Sellosoolon soittaa Aino-Maija Riutamaa de Mata.

Vastaa

Post Navigation