Amfion pro musica classica

Osallistu Amfionin kehittämiseen

Etusivu Foorumit Amfion Osallistu Amfionin kehittämiseen

Tämä aihe sisältää 14 vastaukset, 7 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Koistinen 9 vuotta, 3 kuukautta sitten.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #18065

  Amfionin toimituksessa on pohdittu verkkolehden tavoitteita ja toimintamalleja. Nyt voit osallistua foorumin kehittämiseen ideoillasi: minkälaisia artikkeleita sinä haluaisit Amfionista lukea? Pitäisikö arviot kirjoittaa ja keskustelu käydä omilla nimillä? Ota kantaa.

  #18822

  Lauri Gröhn
  Osallistuja

  Päätoimittaja voisi keskittyä pääkirjoitukseen ja pysyä pois keskustelusivuilta, niinkuin yleensä on tapana.

  #18823

  Mielipide tuokin. Monet ovat varmaankin havainneet, että muusikoiden ja musiikki-instituutioiden Facebook-sivuilla käydään aktiivista, mielenkiintoista keskustelua. Miten saisimme osan siitä tänne?

  #18824

  Lauri Gröhn
  Osallistuja

  Ei mitenkään. Päätoimittaja on tappanut tämän sivuston tylsällä infolla.

  #18825

  contre_danse
  Jäsen

  Facebookissa tuttujen kavereiden kanssa on ehkä turvallisempaa juoruta, Amfionissa ollaan ”ei kenenkään maalla” – vaikka nähtävästi on kysymys suhteellisen pienen piirin erikoisjulkaisusta. Keskustelun vilkastumista voisi auttaa se, jos tietäisit kumppaneista vähän enemmän.

  #18826

  Lauri Gröhn
  Osallistuja

  Päätoimittajan antama tekohengitys on vain tylsistänyt foorumia entistä enemmän. Lopetetaan koko roska. Uutiset ja kritiikki Facebookiin.

  #18827

  contre_danse
  Jäsen

  Eikö toveri Igrohn ymmärrä, että hänen yksipuolisen karvaat tokaisunsa estävät laajemman keskustelun syntymisen? Nyt olisi tärkeää antaa sana mahdollisimman monelle Amfionin lukijalle! Itse toivoisin lehteen reportaaseja sellaisesta musiikista, jota Suomessa ei pääse kuulemaan: esim. barokkioopperasta.

  #18828

  Lauri Gröhn
  Osallistuja

  Museomusiikki se hyvvää tekee. Sitä siis lisää. Ja narsistisia päiväkirjoja…

  #18829

  Lauri Gröhn
  Osallistuja

  Asianhan on ihan päinvastoin. 25 vuotta nettikeskusteluja käyneenä tiedän mistä puhun.

  Jos ei ole munaa vastata mielipiteistään edes nimimerkin suojassa, on vika sisäpiiriläisyyteen aivonsa pesemisissä.

  #18830

  Barokkioopperasta on kirjoitettu täällä ja täällä, mutta lisääkin varmasti mahtuu. Tuleeko lukijoille mieleen muita, valtavirtajournalismin puitteissa paitsioon jääviä kiinnostavia aiheita?

  #18831

  Ville Komppa
  Jäsen

  lgorhn:”Asianhan on ihan päinvastoin. 25 vuotta nettikeskusteluja käyneenä tiedän mistä puhun.”

  Kirjoittaja ymmärtää, että nettikeskusteluissa puhutaan hänestä, kuten Amfionissakin. Kirjoittaja ei ymmärrä, että kirkkaasti suurin osa mitä hänestä kirjoitetaan on eri asteista pohdintaa siitä, kuinka epäkiinnostava hän on mielipiteineen ja kuinka elämästä vieraantunutta hänen oma puuhastelunsa on.

  Lisäksi kirjoittajan jotenkin antaa ymmärtää olevansa pätevä opettamaan meitä asioista huonommin perillä olevia (siis suurin piirten kaikkia muita paitsi häntä itseään). Sieltä ylhäältä käsin on toki hyvä olla oikeassa, ja mikäpä siinä, jos kerran nettikeskustelujakin on käyty silloin kun suurimmalla osalla Suomen kansasta ei ollut vielä edes tietokonetta. Vuonna 1985 toki oli jo olemassa jonkinlainen ”esi-internet”, jota kirjoittajakin epäilemättä käytti Teknillisen korkeakoulun tiloissa. Olisiko ollut FUNET tai jotain sinne päin.

  Mitä sitten?? Jos se, älgorhn, on ollut tuollaista jo 25 vuotta, niin anna jo olla. Ei se siitä.

  #18832

  Lauri Gröhn
  Osallistuja

  Epäkiinnostava tuskin innostaisi alatyyliin.

  Synestesia musiikin yli puoli miljoonaa downloadausta 25000 vierailijan toimesta ja vaikkaka se, että Brian Eno on mySpace fani kertoo myös toista. On muutakin kuin museomusiikkia ja nuorten nykysäveltäjien kaavoihin kangistunutta musiikkia.

  Tämän foorumin voi kyllä lopettaa ja siirtyä Facebookin, jossa ei nimettömiä selkäänpuukottajia.

  #18833

  K
  Jäsen

  Nettikommentaattorien keisari voisi miettiä, miksi täällä Amfionilla näyttää olevan niin hyvin harvoja keskustelijoita. Ja miksi tällaisen satunnaisen kävijän mielestä yleisvaikutelma on edelleen kuvottava? Onkohan keisari vilpittömästi sitä mieltä, että kymmenien vuosien kirjoittelu pätevöittää hyväksi keskustelijaksi? Päätoimittajako täällä todella on tappanut toiminnan? Minua oikeasti surettaa, että tästä hyvästä ideasta ei pystytä yhden terroristin takia jalostamaan aidosti kiinnostavaa ja asiallista kohtauspaikkaa. Siinä olen lgrohnin kanssa samaa mieltä, että foorumi kannattaisi lopettaa tässä muodossaan tai sitten siirtyä sinne naamakirjaan (jossa kaikki eivät suinkaan ole, pimpelipom!). Siellä ei ole nimettömiä narsisteja, mutta ah ja voi, ehkäpä riittävän sairaat mielet toimivat yhtä vapautuneesti myös nimellään. Ken feisbuukkaa, se näkee.

  Selatessani keskusteluja ja tehtyäni muutamia johtopäätöksiä tuli mieleeni kuitenkin eräs idea: ehdotan, että tänne perustettaisin englanninkielinen keskusteluosasto. Jos jollakulla olisi vaikeuksia osallistua niihin ketjuihin, suomenkieliset olisivat edelleen olemassa häntä varten.

  #18834

  Tässä on syksyn mittaan tarkoitus vähän uudistaa tätä foorumia kyllä. Mielestäni on kuitenkin tärkeää, että juttuja voi kommentoida melko vaivatta, ja siis myös omia näkemyksiään levyistä, esseistä ja konserteista saa tuoda esille. Nythän tämä foorumi on käytännössä sama kuin kommenttiosio, joten ne menevät helposti sekaisin.

  Luuletko, Kaptah, että englanninkielinen foorumi vetäisi keskustelua erilailla? Sisältöähän ei ole englanniksi, ja suoraan sanottuna se vaatisi jo vähintään tuplasti kirjoitusaikaa, että esseet ja arviot olisivat myös englanninkielisiä. Mutta olisihan se hienoa, jos Amfion olisi kansainvälinenkin.

  Ei tuo nimimerkkeily ole varsinainen ongelma, eräskin aktiivikeskustelija on varsin hyvin tunnettu sekä nimimerkillä että omalla nimellään, eikä sitä mitenkään pyri peittelemäänk’ään.. Mutta siinä olen Kaptah:n kanssa samaa mieltä, että näkemyksiään ei ole kovin helppo tuoda millekään foorumille, jos ne tulevat vain surutta ammutuksi alas töykeään tyyliin.

  #18835

  Koistinen
  Jäsen

  Olen vähän samoilla linjoilla Kaptahin kanssa:LGrohn on ihan pihalla sekä musiikista että tavasta keskustella siitä. Näillä palstoilla olisi mukava vaikka vääntääkin, mutta vähän terävämmin ja miksei laajemminkin argumentoiden kuin LGrohnin syljeskely. Ei sillä pysty (musiikillisen) sivistyksen puutetta peittämään, että heittelee joiltain lainattuja heittokeppejä sinne ja tänne. Mitäpä, Lauri, jos veisit kokemuksesi ja Viitasaaren kurssitutkintosi jonnekin, missä voisit todeta, millaista roskaa kuvataiteilijat suoltavat, teatteriväestä puhumattakaan. Tai sitten opettelet vähän, sen museomusiikinkin peruskäsitteitä, uudesta musiikista puhumattakaan, ja opit lukemastasi, edes vähän.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.