Amfion pro musica classica

Kansallisoopperan ja -baletin uusi hallintoneuvosto on aloittanut toimintansa Ilkka Suomisen johdolla

b6a2a226c4f66974_org

Ministeri Ilkka Suominen on Suomen kansallisoopperan ja -baletin uuden hallintoneuvoston puheenjohtaja kaudella 2016–2019. Hallintoneuvoston varapuheenjohtajaksi valittiin uuden hallintoneuvoston järjestäytymiskokouksessa 12.5. varapääjohtaja Jan Vapaavuori.
.
Hallintoneuvoston muut jäsenet ovat opetus- ja kulttuuriministeriön nimeäminä kansanedustaja Pertti Salolainen, Matti Ahde, yrittäjä Reijo Ojennus, kansanedustaja Hanna Kosonen, kansanedustaja Paavo Arhinmäki, kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto sekä kansanedustaja Mats Löfström. Espoon kaupungin nimeämät jäsenet ovat emeritusintendentti Ari Tapani Väisänen ja kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Markku Sistonen, Helsingin kaupungin nimeämät jäsenet ovat varapääjohtaja Jan Vapaavuori ja filosofian maisteri Meri Vennamo, Kauniaisten kaupungin nimeämä jäsen on varatuomariTiina Rintamäki-Ovaska, Vantaan kaupungin nimeämät jäsenet ovat lehtori Anitta Orpana ja sidosryhmäjohtaja Markku J. Jääskeläinen, hallintoneuvoston valitsemat jäsenet ovat toimitusjohtaja Risto Murto ja pääjohtaja Erkki Liikanen. Kansallisoopperan ja -baletin henkilökunnan keskuudestaan nimeämät jäsenet ovat viestintäsuunnittelija Heli Rislakki, oopperakuiskaaja Pasi Eskelinen ja kuoron oopperalaulaja Helinä Siltanen. Jokaisella jäsenellä on oma henkilökohtainen varajäsenensä.
.
Hallintoneuvoston jäsenistä opetus- ja kulttuuriministeriö nimeää kahdeksan, Espoon, Helsingin ja Vantaan kaupungit kukin kaksi, Kauniaisten kaupunki yhden, hallintoneuvoston jäsenet kaksi ja Kansallisoopperan ja -baletin henkilökunta kolme.
.
Hallintoneuvoston sihteerinä toimii päälakimies Anita Prusila.

Vastaa

Post Navigation