Amfion pro musica classica

Hongkongilaismuusikoiden parhaimmisto Tapiola Sinfoniettan vieraana

Tapiola Sinfonietta tuo 6.-7.4.2017 arvostetun hongkongilaisen Musicus Fest -festivaalin tähtisolistit Espooseen ja Kauniaisiin. Luvassa on värikäs kahden konsertin kokonaisuus, idän ja lännen musiikkikulttuurien kohtaaminen.

Musicus Fest Kauniaisissakonsertissa 6.4. esiintyvät Tapiola Sinfoniettan jousikvartetti ja kiinalaisen perinnemusiikin kvartetti HKAPA.  Ohjelmassa on monipuolinen valikoima kiinalaisia kansansävelmiä, joita esittävät sikäläisten perinnesoitinten palkitut taitajat. Soittiminaan heillä ovat mm. pipa-luuttu, xiao-huilu, erhu-piikkiviulu ja sheng-suu-urut. Tapiola Sinfoniettan jousikvartetti esittää kahden nuoren hongkongilaissäveltäjän – Jeff Leungin ja Denise Mei Yan Hoffmannin – teokset Euroopan ensiesityksinä. HKAPA-kvartetissa soittavat muusikot ovat valmistuneet Hongkongin esittävien taiteiden akatemiasta. Sinfoniettan jousikvartetissa soittavat Eriikka Maalismaa, Timo Holopainen, Tuula Saari ja Laura Bucht.

Musicus Fest Espoossa -konsertissa 7.4. solistina on Musicus fest -festivaalin taiteellinen johtaja, sellisti Trey Lee. Hän tulkitsee kiinalais-amerikkalaisen Bright Shengin teoksen The Blazing Mirage, jossa innoittajana ovat olleet vanhat kiinalaisfreskot. useita kansainvälisiä pianokilpailuja voittaneet hongkongilaispianistit Rachel Cheung ja Colleen Lee ovat Poulencin eloisan kaksoiskonserton solisteina. Ohjelmassa on myös Dvořákin mestarillinen Sinfonia nro 7. Konsertin johtaa kapellimestari Eugene Tzigane, joka on vuoden 2008 Sir Georg Solti -kapellimestarikilpailumenestyksensä jälkeen johtanut lukuisia merkittäviä orkestereita eri puolilla maailmaa.

MUSICUS FEST KAUNIAISISSA to 6.4.2017 klo 19, Nya Paviljongen, Kauniainen
Ohjelmassa mm.
Niccolò Pagani: Kapriisi nro 13 kiinalaisella sheng-suu-urulla
Vittorio Monti: Csárdás pipa-luutulla ja sheng-suu-urulla
Jeff Leung: 66 Leighton Road, Euroopan ensiesitys
Denise Mei Yan Hoffmann: Lotus rain, Euroopan ensiesitys
Kiinalaisia kansansävelmiä

MUSICUS FEST ESPOOSSA pe 7.4.2017 klo 19, Espoon kulttuurikeskus, Espoo
Francis Poulenc: Konsertto kahdelle pianolle nro 1
Bright Sheng: The Blazing Mirage
Antonín Dvořák: Sinfonia nro 7

Avoin kenraaliharjoitus pe 7.4. klo 10.00-11.20, Espoon kulttuurikeskus. Vapaa pääsy.
Konserttiesittely pe 7.4. klo 18.15-18.45. MuM Johanna Lehtinen-Schnabel. Vapaa pääsy.

Vastaa

Post Navigation