Amfion pro musica classica

Helena Juntunen ja Berliinin filharmonikot – tänä iltana olohuoneessa!

Helena Juntunen. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva.

Berliinin filharmonikkojen virtuaalikonserttisalissa kuullaan ja nähdään tänään klo 20 alkavassa konsertissa Johannes Brahmsin Ein deutsches Requiem, Op.45. Orkesteria johtaa skotti Donald Runnicles ja solisteina siis Helena Juntunen ja bassobaritoni Gerard Finley. Konsertin ohjelmassa on myös Sebastian Currierin harppukonsertto TRACES.

Filharmonikot lähettävät nykyisin kaikki konserttinsa verkossa, ja myös menneet esiintymiset arkistoidaan. ”Lippu” yhteen tilaisuuteen maksaa 9,90 euroa, ja katsominen edellyttää nopeahkoa laajakaistaa (vähintään 700 kilobittiä sekunnissa). Todella nopeiden yhteyksien haltijoille on tarjolla HDTV-tasoista kuvaa. Oman yhteyden soveltuvuuden voi testata helposti sivustolla.

Brahms sävelsi tämän kestoltaan mittavimman teoksensa vuosina 1865–8, kymmenisen vuotta ennen ensimmäistä c-mollisinfoniaa. Säveltäjä oli näihin aikoihin erityisen paneutunut laulumusiikkiin, jota yhtä lukuun ottamatta opukset 40–50 edustavat. Requiemin syntyyn vaikutti todennäköisesti säveltäjälle läheisen äidin kuolema 1865. Sopraanosolistin laulama viides osa on ehkä Brahmsin kauneinta musiikkia: ”Ich will euch trösten, wie einen seine Mutter tröstet.”

Vastaa

Post Navigation