Amfion pro musica classica

Hannu Lintu Rso:n ylikapellimestariksi

Kuva: Heikki Tuuli

Hienoja uutisia: Radion sinfoniaorkesterin kahdeksanneksi ylikapellimestariksi on valittu Hannu Lintu, joka aloittaa pestinsä 1.8.2013 tuolloin jo pari vuotta pystyssä olleessa Musiikkitalossa. Sopimus on kolmevuotinen, ja siihen sisältyy kahden vuoden jatko-optio. Ennen varsinaisen ylikapellimestaripestin alkamista Lintu toimii Rso:n päävierailijana kaudella 2012–13. Sakari Oramon kausi RSO:n ylikapellimestarina päättyy keväällä 2012.

”Vaikka RSO tulee entisestäänkin terävöittämään profiiliaan kansainvälisillä lavoilla, sen toiminnan ydin on olla osaltaan toteuttamassa YLE:n tehtävää suomalaisen kulttuurin vaalijana. RSO:n tehtävä on luoda uutta ja olla ajan hermolla. Yleisradio on sitoutumisellaan mahdollistanut Musiikkitalon rakentamisen ja olen ollut vaikuttunut yhtiön johdon kiinnostuksesta orkesterin tulevaisuutta kohtaan ja sen tuesta orkesterin läsnäololle Ylen mediassa. RSO tulee tutkimaan uusia tapoja lähestyä kaikenikäistä yleisöä niin konserttitilanteessa kuin kaikilla YLE:n kanavilla. Paitsi että orkesteri harjoittaa Suomen terävintä ohjelmistopolitiikkaa, pyrkii se tulevaisuudessa myös madaltamaan kynnystä taidemusiikin lähestymiseen”, Lintu sanoo.

Tällä hetkellä Hannu Lintu toimii Tampereen kaupunginorkesterin ylikapellimestarina. Hän vierailee myös säännöllisesti Tapiola Sinfoniettassa, jossa tulokset ovat olleet riemastuttavia.

Vastaa

Post Navigation