Amfion pro musica classica

Finavia Sibelius-yhteistyöhön

sibeliuslogo

Finavia ja Sibeliuksen juhlavuoden toimijat ovat sopineet yhteistyön aloittamisesta Sibeliuksen 150-vuotisjuhlavuotena. Yhteistyö tuo aikansa suuren suomalaisen säveltäjämestarin hengen Helsinki-Vantaan lentoasemalle elämyksellisellä tavalla.

– Sibelius-teeman tuominen lentoasemalle on kunnianosoitus paitsi Sibeliukselle, myös laajemmin suomalaiselle taiteelle ja kulttuurille. Juhlistamme säveltäjän 150-vuotisjuhlaa lentoasemalla valokuvanäyttelyllä, ja tämä on hieno jatkumo yhteistyölle. Teema on otollinen myös Suomi 100 -juhlavuoden kannalta, Helsinki-Vantaan lentoasemanjohtaja Ville Haapasaari Finaviasta kertoo.

Sibelius-teemaa kaavaillaan lähivuosina laajentuvan terminaalirakennuksen keskeisimmälle vaihtoliikennealueelle, missä kaksi maailmaa – Aasia ja Eurooppa – kohtaavat. Suunnittelussa ovat mukana Sibeliuksen juhlavuoden 2015 projektiryhmä, Sibeliuksen syntymäkaupunkisäätiö ja Sibelius-Seura.

– On hienoa, että Finavia omistaa yhden Helsinki-Vantaan keskeisimmistä alueista suomalaiselle kulttuurille. Nyt ryhdymme yhdessä kartoittamaan, millaiset toteutusmuodot olisivat mahdollisia. Haluamme tuoda Sibeliuksen lentoasemalle vaikuttavalla, mutta helposti lähestyttävällä tavalla, Sibeliuksen juhlavuoden 2015 projektiryhmän puheenjohtaja ja Sibelius-Seuran hallituksen puheenjohtaja Lauri Tarasti kertoo.

Suunnittelu ja toteutus etenevät samaa tahtia alkuvuonna 2016 käynnistyvän Helsinki-Vantaan terminaalilaajennuksen kanssa. Sibelius-teema tulee näkymään lentoasemalla arviolta vuoden 2018 aikana.

Lentoaseman nimi säilyy ennallaan

Finavia on saanut vuosien varrella lukuisia ehdotuksia Helsinki-Vantaan uudelleennimeämisestä. Sibeliuksen lisäksi lentoasemaa on ehdotettu nimettävän muun muassa muiden suomalaisten merkkihenkilöiden, kuten presidenttien, kansainvälisesti menestyneiden urheilijoiden ja taiteilijoiden, mukaan.

Finavia on arvioinut nimen vaihtamisen mahdollisia hyötyjä ja haittoja ja päättänyt, että lentoaseman nimi säilyy ennallaan.

– Olemme tehneet useita vuosia aktiivista markkinointia Helsinki Airport -brändin tunnettuuden parantamiseksi. Teettämämme tutkimusten mukaan lentoaseman tunnettuus ja maine vaikuttavat merkittävästi siihen, minkä lentoreitin matkustajat valitsevat, johtaja Joni Sundelin Finaviasta perustelee päätöstä.

Helsinki Airport -brändi tukee myös Suomen pääkaupungin kansainvälistä kohdemarkkinointia.

– Nimen vaihtaminen edellyttäisi useiden miljoonien eurojen markkinointipanostusta. Emme näe, että se hyödyttäisi Suomen matkailuelinkeinoa yhtä tehokkaasti kuin nykyinen tunnistettava ja matkakohteeseen helposti yhdistettävä nimi, Sundelin lisää.

Taidelentoasema kunnioittaa suomalaista kulttuuria

Suomalaisen taiteen ja kulttuurin kunnioittaminen ja edistäminen on Finavialle tärkeää. Taidelentoasemanakin tunnetulla Helsinki-Vantaalla on muun muassa oma taide- ja valokuvagalleria sekä lukuisia suomalaisten taiteilijoiden taideteoksia.

– Helsinki-Vantaa on monen matkustajan ensikosketus Suomeen ja maamme käyntikortti. Siksi on vaikea keksiä luontevampaa paikkaa suomalaisen taiteen ja kulttuurin esittämiselle. Positiiviset kokemukset ja elämykset ovat tärkeitä, jotta matkustaja päättää lentää kauttamme uudelleen, Haapasaari sanoo.

Ahon ja Soldanin Sibelius & Kuvia Suomesta -valokuvanäyttely on esillä Helsinki-Vantaan taidegalleriassa vuoden 2015 loppuun saakka.

Vastaa

Post Navigation