Amfion pro musica classica

Erik Söderblom Juhlaviikkojen johtoon

Teatteriohjaaja Erik Söderblom (s. 1958) on nimitetty Helsingin Juhlaviikkojen toiminnanjohtajaksi 1.5.2009 alkaen. Söderblom ottaa vastuun festivaalin taiteellisesta suunnittelusta ja organisaation johtamisesta. Aiemmin tehtävää on hoitanut Risto Nieminen, joka siirtyy Gulbenkian-säätiön musiikkiosaston johtoon Lissaboniin.

Söderblom siirtyy Juhlaviikoille Teatterikorkeakoulusta, missä hän on hoitanut vararehtorin tehtävää vuodesta 2005 ja toiminut ruotsinkielisen laitoksen näyttelijäntyön professorina vuodesta 2001 lähtien. Samaan aikaan hän on tehnyt teatteri- ja oopperaohjauksia Suomessa ja ulkomailla. Söderblomilla on myös vankka klassisen musiikin tausta: hänen isänsä on kapellimestari Ulf Söderblom ja veljensä viulisti, kapellimestari Jan Söderblom, ja hän on soittanut itse selloa ja pianoa.

”Erik Söderblomilla on erittäin hyvät edellytykset jatkaa ja uudistaa Juhlaviikkojen toimintaa. Teatteriohjaajan ja hallintokokemuksen lisäksi hänellä on vahva musiikkikoulutus. Festivaali on lunastanut paikkansa suomalaisen festivaalikentän kärjessä. Söderblom saa aloittaa kautensa tukevalta taiteelliselta ja taloudelliselta pohjalta”, toteaa säätiön hallituksen puheenjohtaja Kirsi Piha.

”Juhlaviikot on yksi merkittävimpiä Itämeren alueen taidefestivaaleja ja sillä on osaava organisaatio. Olen iloinen voidessani tuoda oman näkemykseni tapahtuman kehittämiseen. Kuluvan vuoden ohjelma on jo suunniteltu ja tähtäimeni on vuodessa 2010 ja siitä eteenpäin,” sanoo Erik Söderblom.

Vastaa

Post Navigation