Amfion pro musica classica

Candomino Italiassa

Candominon konsertti 2.10. Triesten Piccolo Teatro la Fenicessä Esko Kallion johdolla

Candominon konsertti 2.10. Triesten Piccolo Teatro la Fenicessä Esko Kallion johdolla

Candomino on palannut konserttimatkaltaan Italian Triestestä. Kuoro esitti Bachin h-mollimessun paikallisen Beata Vergine del Rosario -kirkon 650-vuotisjuhlassa yhdessä italiaislaulajien ja -soittajien kanssa. Bachin sävellys esitettiin yleisestä käytännöstä poiketen harvinaisessa messukontekstissa, jolloin tilaisuuden kesto oli noin 3,5 tuntia. Messua oli toimittamassa kardinaali Raymond Burke. Esitys uutisoitiin maakunnan päälehdessä Il Piccolossa kahdesti: ennakkojuttuna sekä tilaisuuden jälkeen runsaasti kuvitettuna arvosteluna.

Barokkimessun lisäksi Candomino esitti a cappella -ohjelmistoa Esko Kallion johdolla Triesten Piccolo Teatro la Fenicessä. Ohjelmistossa oli suomalaista ja italialaista musiikkia eri aikakausilta. Konsertti toteutettiin yhteistyössä Wärtsilä Italian kanssa ja Candomino sai esityksestään runsaasti myönteistä palautetta. Matkan aikana Candomino esitti ohjelmistoaan myös kardinaalin illallisella sekä vapaamuotoisesti Beata Vergine del Rosario -kirkossa vierailleille.

Candomino on tehnyt kaikkiaan yli 30 ulkomaanmatkaa ja Italia on ollut kohteena kahdesti. Candomino-kuoro juhlii ensi vuonna 50-vuotista toimintaansa.

Vastaa

Post Navigation